Džambalája

(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

kuřecí maso (nejlépe stehna) 0,5 kg
cibule (pórek) 1 ks
česnek 3 stroužek
červená paprika, zelená paprika, žlutá paprika 0,5 ks
pikantní klobása 1 ks
rýže 1 hrnek
horká voda (vývar, masox - dle chuti) 1,5 hrnek
menší cuketa 1 ks
olej 3 lžíce
Džambalája
(1 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 6
kuchař: Beranová Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zeleninu pečlivě omyjeme a nakrájíme na kostičky. Totéž maso. Česnek pokrájíme na drobno.
2 Cuketu oloupeme, popř.vydlabeme jádra, nastrouháme na hrubém struhadle, lehce prosolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, přecedíme.
3 Nastavíme program Multicook na 180 st./10 minut. Do rozpáleného oleje vložíme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme 5 minut.
4 Maso vyjmeme, program necháme běžet a ve výpeku orestujeme zeleninu s klobásou. Já jsem klobásu nepoužila z důvodu nejen dospělých strávníků :-)
5 Po dokončení programu vložíme zpět maso, vsypeme hrnek rýže, přilijeme vodu (nebo vývar) - pozor - do rozpálené nádoby pouze horké tekutiny!!!
6 Hrnec tlakově uzavřeme a spustíme program Rice na 7 minut. Teplotu u tlakového vaření nenastavujeme. Po dokončení programu pomalu upouštíme páru a servírujeme :-)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...