Žampionová omáčka s bramborovými noky
Ingredience
| žampionů | 250 g |
| cibule | 1 ks |
| másla | 50 g |
| smetany na vaření | 200 ml |
| zeleninového vývaru | 100 ml |
| bramborových noků | 1 balícek |
| hladké mouky | 2 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Combivar nastavíme na program FRY 140 stupňů cca 10 minut. Necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm cibulku. |
|---|---|
| 2 | Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, přihodíme k cibulce a zlehka je opečeme. Zlehka zaprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Combivar uzavřeme, zvolíme program STEW - tlakové vaření na 15 minut. |
| 3 | Než zazní signalizační tón připravíme si na plastový košiček z combivaru noky. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru, combivar otevřeme, omáčku promícháme a zjemníme smetanou a přidáme do nádoby combivaru košíček s noky. Combivar opět uzavřeme zvolíme program STEW 2 minuty - tato doba bohatě stačí na dodělání noků. Po zaznění zvukového signálu opět odpustíme přebytečnou páru počkáme až nádoba trošku vychladne a vyndáme košíček s noky. |
| 4 | Hotovo a můžeme servírovat. Jídlo na talíři můžeme dozdobit najemno nasekanou pažitkou. Dobrou chuť |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.