Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

rajčat 1 kg
cibule 3 ks
cukru 2 lžíce
celého pepře 5 ks
nového koření 5 ks
skořice v celku 1 ks
citronové kůry 2 lžicka
zeleninového vývaru 1 l
mletého hovězího masa 500 g
vejce 1 ks
strouhanky 2 lžíce
rajčatového protlaku 2 plechovka
slovenských paprik 3 ks
másla 100 g
hladké mouky 4 lžíce
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 6
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V combivaru navolíme program MULTICOOK 120stupňů 15 minut. Rozspustíme máslo a přidáme cibuli. K cibuli přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme skořici, nové koření, pepř a citronovou kůru. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku.
2 Rajčata nakrájíme na větší kostky a přidáme do combivaru k cibulce. Zalejeme zeleninový vývarem, cobivar uzavřeme, zvolíme program STEW 35 minut a necháme vařit.Po zaznění signálu, odpustíme přebytečnou páru pomocí ventilu a vzniklou směs přelejeme do mísy, kde ji necháme částečně vychladnout.
3 Než nám vychladne rajčatová směs připravíme si masovou směs a naplníme papriky. Mleté maso, 1 vejce sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky smíchame v hladkou hmotu. Papriky zbavíme jadřinců a vypláchneme vodou. Masovou směsí plníme papriky a přiklopíme vrškem papriky. Můžeme si pomoc párátkem. Pokud máte mlsného manžela jako já a nejí plněnou papriku, ale jen ten vnitřek můžete vytvarovat i masové koule. Naplněné papriky a masové koule vložíme do combivaru, na ně dáme rajčatové protlaky, zalejeme 0,5l vody a combivar uzavřeme. Nastavíme program STEW 15 MINUT a necháme vařit.
4 Než se nám uvaří papriky, propasírujeme si vychladlou rajčatovou směs pomocí pasírovačky DA6273 s nejjemnějším sítkem. Propasírovanou směs ochutnáme a případně dosladíme, dosolíme, či dopepříme - já už nedochucuji, pokud se budete držet receptu je omáčka ochucena tak akorát. Pokud se vám zdá omáčka málo hustá můžete ji ještě zahustit dle vašeho přání.
5 Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru pomocí ventilu. Hotovou omáčku přiijeme k plněným paprikám a necháme už jenom prohřát. Stačí combivar uzavřít a nechat udržování teploty.
6 Podáváme s houskovým knedíkem, na který najdete recept zde na stránkách.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...