Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem
Ingredience
| rajčat | 1 kg |
| cibule | 3 ks |
| cukru | 2 lžíce |
| celého pepře | 5 ks |
| nového koření | 5 ks |
| skořice v celku | 1 ks |
| citronové kůry | 2 lžicka |
| zeleninového vývaru | 1 l |
| mletého hovězího masa | 500 g |
| vejce | 1 ks |
| strouhanky | 2 lžíce |
| rajčatového protlaku | 2 plechovka |
| slovenských paprik | 3 ks |
| másla | 100 g |
| hladké mouky | 4 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V combivaru navolíme program MULTICOOK 120stupňů 15 minut. Rozspustíme máslo a přidáme cibuli. K cibuli přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme skořici, nové koření, pepř a citronovou kůru. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. |
|---|---|
| 2 | Rajčata nakrájíme na větší kostky a přidáme do combivaru k cibulce. Zalejeme zeleninový vývarem, cobivar uzavřeme, zvolíme program STEW 35 minut a necháme vařit.Po zaznění signálu, odpustíme přebytečnou páru pomocí ventilu a vzniklou směs přelejeme do mísy, kde ji necháme částečně vychladnout. |
| 3 | Než nám vychladne rajčatová směs připravíme si masovou směs a naplníme papriky. Mleté maso, 1 vejce sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky smíchame v hladkou hmotu. Papriky zbavíme jadřinců a vypláchneme vodou. Masovou směsí plníme papriky a přiklopíme vrškem papriky. Můžeme si pomoc párátkem. Pokud máte mlsného manžela jako já a nejí plněnou papriku, ale jen ten vnitřek můžete vytvarovat i masové koule. Naplněné papriky a masové koule vložíme do combivaru, na ně dáme rajčatové protlaky, zalejeme 0,5l vody a combivar uzavřeme. Nastavíme program STEW 15 MINUT a necháme vařit. |
| 4 | Než se nám uvaří papriky, propasírujeme si vychladlou rajčatovou směs pomocí pasírovačky DA6273 s nejjemnějším sítkem. Propasírovanou směs ochutnáme a případně dosladíme, dosolíme, či dopepříme - já už nedochucuji, pokud se budete držet receptu je omáčka ochucena tak akorát. Pokud se vám zdá omáčka málo hustá můžete ji ještě zahustit dle vašeho přání. |
| 5 | Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru pomocí ventilu. Hotovou omáčku přiijeme k plněným paprikám a necháme už jenom prohřát. Stačí combivar uzavřít a nechat udržování teploty. |
| 6 | Podáváme s houskovým knedíkem, na který najdete recept zde na stránkách. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.