Likér z černé jeřabiny
Ingredience
| Černá jeřabina | 2,5 kg |
| Cukr krupice | 1 kg |
| Rum | 1 l |
| Vanilkový cukr | 2 balícek |
| Hřebíček | 6 ks |
| Mletá káva | 2 lžicka |
| Mletá skořice | 1 lžicka |
| Citron | 1 ks |
Postup přípravy
| 1 | Jeřabiny zbavené stonků opláchneme a vložíme do hrnce. Nastavíme program WINE na přednastavené hodnoty 40°C a 8 hodin. Můžeme použít odložený start. Po ukončení programu se Combivar sám vypne. |
|---|---|
| 2 | Po osmi hodinách jeřabiny vymačkáme. |
| 3 | Šťávu nalijeme zpět do hrnce a nastavíme program MULTICOOK na 80°C a 15 minut. |
| 4 | Při zahřátí šťávy na 80°C přidáme mletou kávu, skořici, hřebíček, vanilkový cukr a na kolečka nakrájený citron zbavený pecek (pecky by způsobily zhořknutí). Necháme 5 minut vařit a občas promícháme. |
| 5 | Po pěti minutách přidáme cukr, promícháme a necháme vařit do zbytku nastaveného času. |
| 6 | Šťávu scedíme přes velmi jemné sítko nebo plátno a necháme mírně vychladnout. |
| 7 | Do zchladlé šťávy přidáme rum a řádně promícháme. Můžeme použít i vodku, ale rum dodá lepší chuť. |
| 8 | Hotový likér plníme do lahví. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.