Ptáčky z vepřové kýty
Ingredience
vepřové kýty | 1 kg |
šunky | 150 g |
plátkového sýru | 150 g |
kyselé okurky | 2 ks |
cibule | 2 ks |
plnotučné hořčice | 5 lžicka |
vody | 1,5 l |
masového bujonu | 2 kostka |
Postup přípravy
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme šunkou, kyselou okurkou, cibulí, sýrem (můžeme použít i Nivu pro pikantnost), zamotáme a stáhneme nití. |
---|---|
2 | Nakrájíme cibuli, nastavíme Combivar na program Fry na 170 stupňu a 10 minut. Cibulku zpěníme, vložíme ptáčky a lehce orestujeme. Zbylé maso, které nemůžeme použít na smotání a zbylou šunku nakrájíme na kostičky a vložíme společně s 1,5 litrem vody a dvěma masovými bujony k ptáčkům. Combivar tlakově uzavřeme a nastavíme program Stew na předem nastavenou dobu 35 minut. |
3 | Po zvukovém signálu označující konec programu, vypustíme páru a Combivar otevřeme. Vyjmeme ptáčky a zbylou tekutinu s masem, šunkou a cibulkou přelijeme do jiné nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Vlijeme zpět do Combivaru, nastavíme program Multicook na 120 stupňů a 10 minut. Omáčku zahustíme, případně dochutíme. Ptáčky vložíme zpět do omáčky a hotovo. Podáváme s rýží. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.