Ptáčky z vepřové kýty

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 5
kuchař: Martinková Kamila
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřové kýty 1 kg
šunky 150 g
plátkového sýru 150 g
kyselé okurky 2 ks
cibule 2 ks
plnotučné hořčice 5 lžicka
vody 1,5 l
masového bujonu 2 kostka
Ptáčky z vepřové kýty
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 5
kuchař: Martinková Kamila
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme šunkou, kyselou okurkou, cibulí, sýrem (můžeme použít i Nivu pro pikantnost), zamotáme a stáhneme nití.
2 Nakrájíme cibuli, nastavíme Combivar na program Fry na 170 stupňu a 10 minut. Cibulku zpěníme, vložíme ptáčky a lehce orestujeme. Zbylé maso, které nemůžeme použít na smotání a zbylou šunku nakrájíme na kostičky a vložíme společně s 1,5 litrem vody a dvěma masovými bujony k ptáčkům. Combivar tlakově uzavřeme a nastavíme program Stew na předem nastavenou dobu 35 minut.
3 Po zvukovém signálu označující konec programu, vypustíme páru a Combivar otevřeme. Vyjmeme ptáčky a zbylou tekutinu s masem, šunkou a cibulkou přelijeme do jiné nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Vlijeme zpět do Combivaru, nastavíme program Multicook na 120 stupňů a 10 minut. Omáčku zahustíme, případně dochutíme. Ptáčky vložíme zpět do omáčky a hotovo. Podáváme s rýží.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...