Brusinkový trhací mazanec
Ingredience
| droždí balené | 1 kostka |
| cukr krupice | 150 g |
| mleko | 170 ml |
| hladká mouka | 300 g |
| polohrubá mouka | 200 g |
| olej slunečnicový | 50 g |
| Hera nebo podobný tuk | 75 g |
| vejce | 2 ks |
| rum | 2 lžíce |
| brusinky sušené | 1 hrst |
| sul | 1 špetka |
Postup přípravy
| 1 | oplachnout a namočit brusinky do rumu, nádoba je s míchačem na těsto, dát olej do nádoby a mírně s ní zakroužit, aby se namastily stěny, těsto se nebude chytat stěn nádoby |
|---|---|
| 2 | nalít mléko, vložit droždí, lžíci cukru a kousky Hery, míchat 3min, ohřev 50st, rychlost 2. Krásně vzejde napěněný kvásek. |
| 3 | nasypat cukr, mouku, sul, přidat celá vejce /bez skořápky!!!!/, trochu promíchnout v nádobě stěrkou, aby všechno nezustalo nad napěněným kváskem, dát program dough -těsto na 5min, pak kouknout, případně setřít zbytek mouky ze stěn, přidat namočené brusinky, podruhé dát dough na 5 min, těsto udělá hladkou kouli a odlepuje se od stěn, pak nechat v teplé nádobě pul hodiny kynout |
| 4 | vyklopit na pomoučenou plochu, rozdělit na 8dílu, udělat koule, aby brusinky nevylézaly z těsta /pri pečení by zhořkly/ pak nechat ještě pul hodiny kynout ve formě. Bud se dá dát do kulaté dortové formy vedle sebe nebo i do formy na velké mufiny. |
| 5 | péct při 170st 40-50min, nakonec pocukrovat pro efekt, já to nedělám, protože pak mam při jídle cukr všude. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.