Máslo

(1 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 1
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

šlehačka 33% čerstvá nebo trvanlivá 1 l
Máslo
(1 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 1
kuchař: Pechancová Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Celá vychlazená šlehačka z lednice se nalije do VarMixu do nádoby s noži (vrtulka není potřeba).
2 Postupně přidávat rychlost od 2 do 6 a nechat ušlehat šlehačku cca 1min.
3 Tuhá šlehačka se v pár sekundách přešlehá a oddělí se mléko od tuku. Stěrkou můžete trochu setřít, ale oddělení tuku je velmi rychlé a šlehačka se změní v hrudky a tekutinu.
4 Hrudky másla vyklepnete na cedník nebo látku, rukou vytlačíte zbytek mléka a vymodelujete tvar do máslenky. V nádobě nezůstane téměř nic, vše lehce vysypete, dúležité je aby surovina byla vychlazená.
5 Máslo je výborné, ale tužší než z obchodu, musí se nechat povolit před mazáním (je to 100% máslo, v obchodě je 82%). Z 1l šlehačky vyjde 420-440g másla podle toho, jak moc vymačkáte tekutinu. Zbytkové mléko použijte jako běžně do pečení.
6 Pokud si chcete vyrobit slané máslo, přidejte špetku soli až do ušlehané šlehačky.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...