Dort s mascarpone a broskvemi

(2 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Matušíková Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

vejce 6 ks
cukr moučka 6 lžíce
polohrubá mouka 6 lžíce
kakao 1,5 lžíce
kypřící prášek 1,5 lžicka
mascarpone 500 g
smetana ke šlehání 500 g
ztužovač šlehačky 2 ks
marmeláda 1 lžíce
kompotované broskve 0,5 plechovka
Dort s mascarpone a broskvemi
(2 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 8
kuchař: Matušíková Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Vejce důkladně vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny.
2 Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem a lehce vmícháme.
3 Těsto nalijeme do nádoby, nastavíme program CAKE na teplotu 130°C a čas 30 minut. Hrnec uzavřeme a stiskneme stačítko START.
4 Po zaznění zvukového signálu vyndáme nádobu z COMBIVARU a uložíme na chladné místo. Po vychladnutí jde korpus dobře vyklopit.
5 Mezitím si připravíme krém. Smetany ušleháme se ztužovačem. Mascarpone osladíme moučkovým cukrem dle chuti a obojí smícháme.
6 Korpus rozkrojíme a spodní díl lehce potřeme marmeládou. Na marmeládu rozprostřeme broskve nakrálené na plátky.
7 Potřeme vrstvou krému a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Vršek dortu i boky potřeme krémem.
8 Zdobíme dle fantazie. Zde použita zdobící šablona Dedra DA6439, granko a šlehačka.
9 Nejlépe nechat rozležet v lednici do druhého dne. Dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...