červená zelňačka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

kysané zelí 1 kg
velké cibule 3 ks
velký rajčatový protlak 1 plechovka
krájená rajčata 1 plechovka
sádlo 2 lžíce
mletá sladká paprika 2 lžíce
drcený kmín 1 lžíce
bobkový list 3 ks
nové koření 5 ks
pepř celý 10 ks
chilli omáčka 1 lžíce
cukr krystal 1 lžíce
zakysaná smetana 1 kelímek
pikantní klobása 2 ks
voda 3 l
červená zelňačka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Dušková Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 zapneme CV na program FRY na 120°C a dáme sádlo. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou klobásu. Osmažíme dokřupava. Máme-li dvě nádoby - vyměníme, popř. vyndáme osmaženou klobásu a nádobu vrátíme do CV.
2 do nádoby CV dáme sádlo a na kostičky nakrájenou cibuli. Zapneme na program FRY na 120°C. Osmažíme do zlatova. Přidáme papriku a kmín - promícháme. Přidáme nakrájené scezené zelí a promícháme. Vypneme program FRY. Zalijeme teplou vodou do potopení (ne moc! opravdu jen tak, aby bylo zelí potopené) a přidáme koření. Zapneme program SOUP na 30 min.
3 promícháme, přidáme cukr a chilli, popř.dosolíme. Vmícháme osmaženou klobásu a zapneme znovu program SOUP na 10 min.
4 na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany (můžeme i vmíchat)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...