Tvarohová buchta s povidly
Ingredience
polohrubá mouka | 2 hrnek |
prášek do pečiva | 1 ks |
cukr krupice | 1 hrnek |
vejce | 2 ks |
oleje | 0,5 hrnek |
kefír | 1,5 hrnek |
tvaroh ve vaničce | 500 g |
vanilkový cukr | 1 ks |
cukr krupice | 1 hrnek |
pudinkový prášek vanilkový | 1 ks |
vejce | 2 ks |
mléka | 1 hrnek |
povidla | 1 kelímek |
rum | 5 lžíce |
Postup přípravy
1 | Neprve si připravíme náplň. Tvaroh s vanilkovým cukrem, pudikovým práškem, cukrem, vejci a mlékem rozmícháme na hladkou hmotu. Povidla zředíme rumem. |
---|---|
2 | Do nádoby PLANETERIA nasypeme mouku s práškem do pečiva, cukr, vejce, olej i kefír a rychlostí 2 zamícháme hladké těsto. Polovinu těsta rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. |
3 | Na těsto nalijeme tvarohovou náplň, na kterou lžičkou nerovnoměrně naklademe kopečky povidel. Zakryjeme zbytkem těsta. Jde to špatně, protože těsto je tužší, než tvarohová hmota. Ničemu ovšem nevadí, pokud nahoře nebude těsto, ale bude "vykukovat" tvarohová hmota. |
4 | Pečeme cca 30 minut na 180°C. |