Mortadela z mletého zajačieho mäsa
Ingredience
| zajačie mäso | 1 kg |
| slaninka | 150 g |
| vajcia | 5 ks |
| cesnak | 5 stroužek |
| vegeta | 1 lžíce |
| muškátový oriešok | 1 špetka |
| čierne mleté korenie, | 1 lžicka |
| soľ, mletá červená paprika | 1 lžicka |
| mletá červená paprika na obalenie | 1 hrst |
Postup přípravy
| 1 | Zajačie mäso, slaninku a cesnak pomelieme. Mleté mäso zmiešame s ostatnými surovinami a necháme v chlade 24 hodín odstáť. |
|---|---|
| 2 | Pripravenú zmes natlačíme do sáčika na tlačenku, riadne uviažeme a varíme asi 90 minút. V combivare som použila program Chef 40 minút. |
| 3 | Po vychladnutí vyberieme zo sáčika a obalíme v mletej červenej paprike. |
| 4 | Pre spestrenie do mortaledy môžeme pridať olivy, alebo kápiu. Podávame s pečivom alebo použiť ju môžeme aj na jednohubky. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.