Kokosovo-citrónová roláda
Ingredience
| lněné semínko zlaté | 200 g |
| strouhaný kokos bio | 300 g |
| sirup z agáve | 5 lžíce |
| silné bio mleté uvařené kávy | 5 lžicka |
| karobu nebo nepraženého kakaového prášku | 2 lžíce |
| strouhaný kokos bio | 400 g |
| sirup z agáve | 8 lžíce |
| kokosového oleje | 2 lžíce |
| šťáva z citronu bio | 5 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Tmavé těsto: do nádoby RW vsypeme lněné semínko, kokos, kakao nebo karob a kávu. Mixujeme manuálně střední rychlostí na hladké lepivé těsto - asi 60 vteřin. Přilijeme sirup a mixujeme ještě 20 vteřin. |
|---|---|
| 2 | Na potravinové fólii (nebo nějaké jiné podložce) vypracujeme z těsta obdélník. |
| 3 | Světlé těsto: do nádoby RW nasypeme kokos, citrónovou šťávu a kokosový olej. Mixujeme manuálně na střední rychlost asi 30 vteřin. Nakonec přidáme sirup a necháme mixovat ještě asi 20 vteřin. |
| 4 | Světelé těsto rovnoměrně rozetřete na tmavé těsto a pomocí fólie zabalte roládu. Nechte v lednici odpočinout asi 3 hodiny, lépe se pak krájí. |