Smažené karbanátky v Combivaru s bramborovou kaší

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 3
kuchař: Dvořáková Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

mleté maso (hovězí i vepřové na půl) 0,5 kg
vejce 2 ks
sůl 3 lžicka
grilovací koření 1 lžicka
pepř 1 špetka
sušený nebo čerstvý česnek (já dávám mletý,jako koření, nevadí mi na žaludek) 0,5 lžicka
hladká mouka na obalení 1 miska
strouhanka na obalení 1 miska
větší brambory 7 ks
mléko 2 sklenice
olej 1 sklenice
Smažené karbanátky v Combivaru s bramborovou kaší
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 3
kuchař: Dvořáková Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Mleté maso dáme do mísy, přidáme koření, trochu soli a 1 vejce, promícháme a uděláme placičky. Připravíme si mouku, vejce a strouhanku na obalení. Karbanátky obalíme v trojobalu a necháme na talíři připravené ke smažení.
2 Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do osolené vody v hrnci vařit. Když jsou téměř uvařené, začneme dělat připravené karbanátky. Do nádoby Combivaru dáme trochu oleje a zapneme program FRY, 160 stupňů, 10 minut. Po rozpálení oleje vkládáme karbanátky a z obou stran je smažíme.
3 Mezitím slijeme brambory a šleháme je turbošlehátorem do hladka (v průběhu šlehání do brambor přilijeme mléko). Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a já si k nim beru ještě salát. Přeji dobrou chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...