Krehké rascové pečivo

(0 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 9
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

hladká múka 200 g
celozrnná múka 100 g
rastlinný tuk (Palmarin) 250 g
žĺtok 2 ks
ocot 2 lžíce
mlieko 4 lžíce
soľ, rasca na posypanie 1 špetka
vajce na potretie 1 ks
Krehké rascové pečivo
(0 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 9
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Hladkú múku zmiešame s celozrnnou múkou, pridáme pokrájaný tuk, žĺtky zmiešané v mlieku, ocot, soľ a vypracujeme s pomocou Planetária vláčne cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a odložíme na 3 hodiny do chladu odležať.
2 Cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku, ostrôžkou pokrájame štvorčeky, ukladáme na plech vyložený papierom. Štvorčeky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a pečieme asi 10 minút na 190 °C. Na obmenu sa môžu namiesto rasce posypať napríklad aj hrubozrnnou soľou, vtedy cesto neodporúčam posoliť vopred.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...