Základní DVOU-VAJEČNÉ těstoviny

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hladká mouka 400 g
slepičí vejce velikost "M" (cca 50g) 2 ks
vody 170 g
Základní DVOU-VAJEČNÉ těstoviny
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do hnětací nádoby nasypejte mouku. Dále si připravíme tekutiny. Vejce a vodu. UPOZORŇUJEME, že v našich receptech počítáme s velikostí vajec "M" o hmotnosti cca 50 gramů. V případě větších vajec je potřeba zvýšit celkové množství přidané vody!
2 Vejce rozbijte do mističky a DŮKLADNĚ rozšlehejte nebo rozmixujte. Rozšlehané vejce nalijte do odměrky a do hmotnosti 170 gramů (ano, odvážíme tekutiny na váze!) dolijete studenou vodou. Opět důkladně promíchejte, abyste v tekutině neměli "cucky", které by neprotekly dírkami v nálevce!
3 Rozšlehané vejce s vodou nalijte do mističky na tekutiny, položte na PastArt a zapněte automatický program na 15 minut. Pokud budete mít vejce dobře rozšlehané, krásně prokape do mouky. Pokud ne, trošku tomu malou lžičkou pomozte. Zajistěte, aby veškerá tekutina protekla do hlavní nádoby cca do jedné minuty od startu přístroje. Pokud se stane, že ani po míchání lžičkou všechna tekutina neproteče do hnětací nádoby, obsah mističky s tekutinou nalijte úzkým štěrbinovým otvorem ve víku ručně přímo do nádoby.
4 Po zamíchání těsta začne extrudace těstovin ve tvaru, který jste si vybrali. Nezpomeňte předem disk potřít olejem, aby se těstoviny dobře vytlačovaly.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...