Soja a fazole v tomatové omáčce
Ingredience
| sojový granulát | 3 hrst |
| sterilované bílé fazole v tomatové omáčce | 1 plechovka |
| zelená kapie | 1 ks |
| sůl | 3 lžicka |
| pepř mletý | 1 špetka |
| olej | 3 lžíce |
| cibule | 1 ks |
| vody | 1,5 hrnek |
| cukr krystal | 2 lžicka |
Postup přípravy
| 1 | Do hrnce dáme vodu, cca litr, přidáme 2 lžičky soli a sojový granulát. Přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut. Pozor, soja při vaření pění, tak nepoužívám pokličku a míchám. Po uvaření granulát zcedíme, vymačkáme zbytečnou vodu a dáme granulát do misky. |
|---|---|
| 2 | Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky. Do nádoby Combivaru dáme olej a cibuli na něm osmahneme. Program FRY. Přidáme kapii, mícháme a jemně smažíme. |
| 3 | Když je paprika měkčí - ne spálená, tak přidáme do nádoby 1,5 hrnku teplé vody, sterilované fazolky v tomatě a granulát. Smícháme, trošku osolíme, přidáme cukr, pepř a nastavíme Multicook cca na 110 stupňů. Když se začne jídlo vařit, můžeme stáhnout, aby to jen bublalo. Necháme povařit cca 10 - 15 min. a podáváme s rýží. My máme rádi lepivou, tak vařím pytlíkovou. |
| 4 | Lepší chuť to má druhý den, když se to tzv. rozleží. Chuť je podobná jako plněné papriky. Přeji, ať Vám chutná. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.