Soja a fazole v tomatové omáčce

(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 3
kuchař: Dvořáková Jana
Jazyk receptu:

Ingredience

sojový granulát 3 hrst
sterilované bílé fazole v tomatové omáčce 1 plechovka
zelená kapie 1 ks
sůl 3 lžicka
pepř mletý 1 špetka
olej 3 lžíce
cibule 1 ks
vody 1,5 hrnek
cukr krystal 2 lžicka
Soja a fazole v tomatové omáčce
(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 3
kuchař: Dvořáková Jana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do hrnce dáme vodu, cca litr, přidáme 2 lžičky soli a sojový granulát. Přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut. Pozor, soja při vaření pění, tak nepoužívám pokličku a míchám. Po uvaření granulát zcedíme, vymačkáme zbytečnou vodu a dáme granulát do misky.
2 Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky. Do nádoby Combivaru dáme olej a cibuli na něm osmahneme. Program FRY. Přidáme kapii, mícháme a jemně smažíme.
3 Když je paprika měkčí - ne spálená, tak přidáme do nádoby 1,5 hrnku teplé vody, sterilované fazolky v tomatě a granulát. Smícháme, trošku osolíme, přidáme cukr, pepř a nastavíme Multicook cca na 110 stupňů. Když se začne jídlo vařit, můžeme stáhnout, aby to jen bublalo. Necháme povařit cca 10 - 15 min. a podáváme s rýží. My máme rádi lepivou, tak vařím pytlíkovou.
4 Lepší chuť to má druhý den, když se to tzv. rozleží. Chuť je podobná jako plněné papriky. Přeji, ať Vám chutná.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...