Domácí bagety
Ingredience
žitné mouky | 200 g |
špaldové mouky | 200 g |
pohankové mouky | 200 g |
soli | 0,5 lžicka |
lněné semínko | 2 lžíce |
slunečnicové semínko | 2 lžíce |
oleje | 5 lžíce |
sušeného droždí | 1 balícek |
vlažné vody | 250 ml |
Postup přípravy
1 | Všechny suroviny, kromě vody, vložíme do nádoby PLANETARIA s hnětacím hákem. Vlažnou vodou zaděláme tužší těsto. |
---|---|
2 | Těsto v nádobě pomoučíme a necháme v teple kynout asi 60 minut. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 3 díly, ze kterých vytvarujeme bagety (na fotkách jsou z dvojité dávky). Vytvarované bagety necháme na vále kynout ještě 15 minut. |
3 | Nakynuté bagety vložíme na pečící papír. Jelikož nemám formu a nechci, aby se bagety k sobě lepily, nastříhám si papír na pruhy tak, aby každá bagety měla svoji "papírovou kolébku" a vzájemně se těstem nedotýkaly. |
4 | Bagety na povrchu potřete vlažnou vodou se lžící oleje a špetkou soli. Posypejte semínky, která máte rádi a pečte v troubě 20 minut na 180°C. |