Koprová omáčka s vejcem a bramborem
Ingredience
| kopr ve slaném nálevu | 1 ks | 
| vývar nebo voda + masox /bujon/ | 700 ml | 
| mléko | 200 ml | 
| šlehačka | 1 ks | 
| olej | 1 lžíce | 
| hladká mouka | 1 lžíce | 
| máslo | 1 lžíce | 
Postup přípravy
| 1 | Nejprve si ve Varmixu rozpustíme máslo - program Saute /zpěnění/, postačí upravit teplotu na 90 stupňů, čas i rychlost ponecháme. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme sterilovaný kopr, necháme restovat na másle - krátce, stačí opravdu jen minutka. Po té zalijeme malým množstvím vody a necháme provařit kopr programem Cook /vaření/, upravíme teplotu na 90 stupňů a čas 3 minuty, postačí rychlost 1. Po uvedené době přelijeme provařený kopr do hrnce, do kterého po uvaření nalijeme omáčku. | 
|---|---|
| 2 | Nádobu Varmixu vypláchneme, vysušíme. Do Varmixu nalejeme olej, zapneme přednastavený program Saute /zpěnění/, přednastavené hodnoty ponecháme, přisypeme hladkou mouku a připravíme jíšku.Tu následně zalijeme vývarem /případně vodou a vhodíme masox či bujon/ a mlékem, vše provaříme přednastaveným programem Cook /vaření/, po dosažení přednastavené teploty 100 stupňů snížíme tuto hodnotu na 90 stupňů. Čas i rychlost ponecháme, tyto hodnoty není potřeba měnit. | 
| 3 | Ke konci varu /cca 2 minuty před ukončením programu/ přidáme kelímek šlehačky, pokud se nám zdá omáčka málo hustá, ještě můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve vodě a vše krátce provařit. | 
| 4 | Hotovou omáčku přelijeme do hrnce ke kopru. Podáváme dle vlastního uvážení s knedlíkem nebo bramborem, vejcem nebo vařeným hovězím masem. | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
 
                                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                                     
                                