Špenátová polévka

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

špenátový protlak 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
olej 3 lžíce
voda 1200 ml
bujon nebo masox 1 ks
šlehačka 1 ks
sůl 1 lžicka
Špenátová polévka
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby vlejeme olej, nastavíme program Saute /zpěnění/, přednastavený čas, rychlost a teplotu ponecháme, po dosažení teploty 100 stupňů snížíme teplotu na 95 stupňů a vsypeme mouku. Takto připravíme jíšku.
2 Jíšku zalijeme vodou, vložíme masox nebo bujon / nebo zaléváme vývarem/, osolíme, vložíme špenátový protlak,který jsme po vytažení z mrazáku nechali změknout. Zapneme program COOK /vaření/, program je přednastavený, není potřeba hodnoty měnit.
3 Po uvaření /tedy po 20 minutách/ vlejeme šlehačku a jen krátce prohřejeme programem COOK 2 minutky na 90 stupňů. Stačí pak pouze dochutit dle potřeby.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...