Segedínský guláš

(1 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřové maso /nejlépe plec/ 500 g
cibule 2 ks
vývar nebo voda + bujon nebo masox 1500 ml
olej 100 ml
sůl 1 lžicka
mletá paprika 1 lžíce
zakysaná smetana 1 ks
pepř 1 lžicka
kysané zelí 200 g
hladká mouka 2 lžíce
Segedínský guláš
(1 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby vložíme očištěnou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, rozsekáme programem CHOP /sekání/, program je přednastavený, není potřeba nic upravovat. Přilejeme uvedené množství oleje a cibuli zpěníme přednastaveným programem SAUTE.
2 Maso omyjeme a rozkrájíme na kostky požadované velikosti. Vložíme k cibuli a maso restujeme programem SAUTE, opět jde o přednastavený program, není potřeba nic měnit. Maso osolíme a ke konci programu zasypeme mletou paprikou.
3 Orestované maso vyjmeme z nádoby a přendáme do varného košíčku. Cibule zůstane ve výpeku. Přidáme zelí. Zalijeme vývarem nebo vodu s masoxem /bujonen/, vložíme varný košíček s masem a programem COOK /vaření/ vše připravujeme najednou, jen si po dosažení bodu varu stáhneme teplotu na 95 stupňů, rychlost stačí 1. Aby bylo maso měkké, je potřeba jej připravovat cca 45 minut.
4 Odstraníme varný košíček, do zelí přilijeme mouku rozkvedlanou ve vodě, krátce provaříme přednastaveným programem COOK - stačí 10 minut, pak přidáme zakysanou smetanu, vše dochutíme a jen prohřejeme.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...