Italské houbové risotto

(2 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Ingredience

kulatá rýže 500 g
sušené houby 3 hrst
bílé víno (suché) 200 ml
zeleninový vývar 800 ml
parmezán 150 g
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
máslo 40 g
sůl, pepř 1 špetka
Italské houbové risotto
(2 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Houby před začátkem vaření namočíme na hodinu do vody.
2 Na polovině množství másle osmažíme nakrájenou cibulku (ale nenecháme ji zhnědnout) a česnek. Program FRY 170°C. Přidáme nepropláchnutou rýži a restujeme ji asi 3 minuty. Přidáme houby a promícháme.
3 Rýži zalijeme vínem a chvíli vaříme s otevřeným víkem - program MULTICOOK 110°C asi 3 minuty. Poté nalijeme vývar, zavřeme víko, nastavíme ventil na tlakové vaření a zvolíme program RICE s časem 10 minut.
4 Po zaznění signálu přidáme do rizota zbylé máslo, půlku nastrouhaného parmezánu (během pěti vteřin si s ním poradí VARMIX s turbo rychlostí), osolíme, opepříme a promícháme.
5 Na talíři posypeme parmezánem a podáváme.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...