Pomalu dušená kýta

(1 hodnocení)
čas přípravy: 150 min
počet porcí: 6
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Ingredience

kýta 1,5 kg
anglické slaniny 100 g
směs koření dle chuti (já použila paprika, medvědí česnek, sušený česnek, bazalka, pepř, rozmarýn, šalvěj) 2 lžíce
sůl 3 špetka
Pomalu dušená kýta
(1 hodnocení)
čas přípravy: 150 min
počet porcí: 6
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Maso nasolíme a nakořeníme připravenou směsí
2 Anglickou slaninu orestujeme na programu FRY na teplotě 170°C.
3 Vložíme kýtu do hrnce, podlijeme asi 2dcl vody a zvolíme program SLOW STEW. Teplota 95°C, čas 2 hodiny 30 minut.
4 Po zaznění zvukového signálu vyjmeme maso a šťávu můžeme buď zredukovat vařením Multicook na 110°C, nebo zahustit moukou a krátce povařit stejným programem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...