Hovězí svíčková

(0 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 6
kuchař: Lenka Radvanovská
Jazyk receptu:

Ingredience

Hovězí zadní 500 g
Celer 400 g
Petržel 400 g
Mrkev 400 g
Cibule 1 ks
Bobkový list 3 ks
Nové koření 5 ks
Pepř celý 5 ks
Ocet 2 lžíce
Plnotučná hořčice 1 lžíce
Olej 2 lžíce
Cukr 2 lžíce
Šlehačka 100 ml
Hovězí vývar 2 l
Sůl, citron na dochucení 1 špetka
Hovězí svíčková
(0 hodnocení)
čas přípravy: 70 min
počet porcí: 6
kuchař: Lenka Radvanovská
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nastavíme beztlakový program Fry-170 °C. Na oleji že všech stran orestujeme maso - poté vyjmeme. Na výpeku orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninu a cibuli. Jakmile zelenina pustí šťávu přidáme cukr a necháme chvíli karamelizovat. Přidáme hořčici, koření, ocet, vložíme maso a zalijeme vývarem. Vypneme program Fry a combivar zavřeme.
2 Nastavíme tlakový program CHef na 50 minut. Po dokončení programu hrnec otevřeme, maso i koření vyjmeme. Maso nakrájíme na plátky a zeleninu rozmixujeme. Je-li omáčka řídká zahustíme rozkvedlanou moukou v mléce (musí se povařit). Dle chuti kápneme citron a dosolíme. Zjemníme šlehačkou.
3 Podáváme s houskovým knedlíkem. Kdo má rád zdobí plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...