Domácí čokoládový likér

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 1
kuchař: Mentlíková Markéta
Jazyk receptu:

Ingredience

ledové kaštany 4 ks
smetana ke šlehání 1 ks
rum 500 ml
salko plechovka 3 ks
Domácí čokoládový likér
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 1
kuchař: Mentlíková Markéta
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby nalijeme smetanu ke šlehání, čokoládové kaštany nalámeme na kousky, zapneme program Simmer/DIY, teplota 90 stupňů, čas 5 minut. Rozpuštění trvá cca dvě minuty. Program vypneme, čokoládu občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Po vychladnutí přidáme salko, rum, promícháme a přelijeme do skleněné lahve. Množství je něco málo přes litr. Pokud použijete domácí salko (recept najdete taky zde na webu), udělejte 3-4 dávky.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...