Nejkřehčí linecký koláč

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Ingredience

studeného másla 150 g
hladké mouky 175 g
cukru 120 g
mandlí 100 g
žloutky 3 ks
nastrouhanou kůru omytého citronu 1 ks
skořice 1 lžicka
mletého hřebíčku 1 lžicka
soli 1 špetka
zavařeniny 250 g
Nejkřehčí linecký koláč
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Ulichová Ivana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nasypte mandle do nádoby Rychlost 10 umelte skoro do jemna za chodu přisypte cukr a mixujte dojemna,vypnout
2 Přisypte mouku citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli a žloutky a vše zpracujte R 7 na konzistenci drobenky Těsto teď už jen čeká na poslední přísadu
3 vychlazené máslo-vyndejte z lednice , rychle pokrájejte přímo do nádoby ,malou chvíli mixujte R 9 ,jakmile se spojí viz foto 5. vysypte přimo do sáčku ,vytvarujte kouli a na nejméně na 30 minut do lednice
4 Prochladlé těsto vyjměte, dejte stranou asi 1/4 množství a zbytek vyválejte na tloušťku přibližně 5–7 mm. Pomocí válečku přeneste těsto do kulaté formy o průměru 23 cm. Prsty je zlehka vmačkejte do formy a vytvarujte jeho okraje.
5 Přečnívající okraje odřízněte. Pokud by se někde těsto potrhalo, opravte to pomocí odříznutých kousků. Formu s těstem můžete dát ještě na chvíli do chladu. Předehřejte troubu na 185 °C (elektrickou) nebo 175 °C (horkovzdušnou).
6 Potřete ho zavařeninou a uhlaďte, aby bylo možné mřížku na koláč hezky položit.Ze zbylého těsta vyválejte placku. krájejte proužky a klaďte je šikmo přes sebe a přes náplň. Potřete žloutkem. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut. Před krájením ho nechte zcela vychladnout.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...