Svíčková na smetaně

(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí maso 500 g
máslo nebo olej 1 lžíce
mrkev 1 ks
petržel 2 ks
celer 1 ks
mléko 200 ml
smetana /šlehačka/ 250 ml
cibule 1 ks
citronová šťáva 1 lžicka
sůl 1 lžicka
celý pepř, bobkový list, nové koření - vše po 3 ks 3 ks
vývar 700 ml
hladká mouka 2 lžíce
Svíčková na smetaně
(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očistíme veškerou zeleninu, pokrájíme na menší kousky /stačí na čtvrtiny/, do nádoby s mixovacími noži vložíme cibuli, mrkev, celer, petržel a nastavíme program CHOP /sekání/ na 5 vteřin, rychlost zůstává přednastavená na č. 5.
2 Přidáme lžíci másla nebo oleje a spustíme přednastavený program SAUTE /zpěnění/. Ponecháme přednastavenou teplotu 100 st., rychlost 1 a čas 3 minuty.
3 Maso nakrájíme na plátky, mírně osolíme, vložíme do varného košíčku spolu s kořením / celý pepř, bobkový list, nové koření/.Nasekanou a zpěněnou zeleninu /orestovanou/ zalijeme vývarem / může být voda + bujon nebo masox/ a mírně osolíme. Do nádoby vložíme varný košíček spolu s připraveným masem. Zapneme program COOK /vaření/, upravíme jen dobu přípravy na 80 minut, jakmile vše dosáhne bodu varu, ponecháme přednastavenou rychlost na 2, jen změníme hodnotu teplota na 95 stupňů.
4 Po uvedené době by mělo být maso měkké, pokud není, přidáme ještě čas a pokračujeme ve vaření. Pak vyjmeme košíček s masem, koření odstraníme a maso odložíme bokem. K zelenině přidáme mléko a vše rozmixujeme programem BLEND.
5 Pak opět zapneme program COOK /vaření/, přednastavené hodnoty není třeba měnit, jen snížít teplotu na 95 stupňů. Ve šlehačce rozkvedláme hladkou mouku, přilejeme k rozmixované zelenině a vše prohřejeme, stačí úplně cca 10-15 minut maximálně. Omáčku dochutíme dle vlastních potřeb citronovou šťávou, případně solí, cukrem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...