Ful Medames z bôbu
Ingredience
čerstvý nalúpaný bôb | 500 g |
šťava z citrńa | 3 lžíce |
cesnak | 5 stroužek |
cibuľa | 1 ks |
olivový olej | 120 ml |
uvarené vajce | 1 ks |
soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, mletá rasca | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Pomocou combivaru uvaríme bôb v slanej vode - tlakový program chef 10 minút. Po uvarení bôb scedíme. |
---|---|
2 | Vo varmixe, rozmixujeme cibuľu, cesnak rýchlosťou 8 asi 8 sekúnd, pridáme bôb, uvarené vajce, olej, citrónovú štavu a koreniny. Mixujeme asi 10 sekúnd, rýchlosťou 8. |
3 | Necháme vychladiť, podávame napríklad s hriankami, pita chlebom. Nátierka sa dá pripraviť z čerstvých ale aj sušených bôbov. Chuť osviežime aj nasekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou, |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.