Frankfurtská krémová polévka se zakysanou smetanou

(1 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

brambor 500 g
cibule 2 ks
párků apetito 2 ks
hladké mouky 2 lžíce
mléka 250 ml
vody nebo vývaru 300 ml
sladké papriky 2 lžíce
zakysané smetany 1 kelímek
sádla 1 lžíce
česneku 2 stroužek
libeček 1 ks
Frankfurtská krémová polévka se zakysanou smetanou
(1 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2 Combivar nastavíme na program MULTICOOK 5 minut 140stupňů. Rozpustíme sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět.
3 Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. A necháme je opéct. Osolime, přidáme papriku a rozetřený česnek. Počkáme až se rozvoni česnek a zaprášíme moukou.
4 Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do combivaru. Přidáme vývar nebo vodu, mléko a opepříme.
5 Zvolíme program SOUP 15 minut. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru a combivar otevřeme. Polévku promícháme, přidáme nasekaný libeček a případně dochutíme.
6 Polévku rozlijeme do talířů, na střed dáme lžičku zakysané smetany a ozdobíme pažitkou. Podáváme s pečivem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...