Svíčková omáčka s hovězím masem z VARMIXu

(1 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí maso 500 g
máslo 1 lžíce
mrkev 3 ks
petržel 1 ks
celer 1 ks
mléko 200 ml
30% smetana 250 ml
cibule 1 ks
citron 1 lžicka
sůl 1 lžicka
celý pepř, nové koření a bobkový list 3 ks
vody nebo bujonu 700 ml
hladká mouka 2 lžíce
Svíčková omáčka s hovězím masem z VARMIXu
(1 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očistíme zeleninu /cibule, petržel, mrkev, celer/ na menší kousky. Do mixovací nádoby vložíme veškerou zeleninu a sekáme 10 sekund rychlostí č. 5. Po promixování zeleniny přidat máslo, nastavit 30 sekund - 100 st. - rychlost. 1. Přidat vodu a bujon nebo stejné množství vývaru.
2 Maso nakrájet na plátky a osolit. Maso splu s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem vložit do varného košíku, přivést k varu a vařit 80 minut na 90 st, rychlostí 1.
3 Po té vytáhnout varný košíček i s masem, koření odstranit a maso odložit. Omáčku dokončit stále ve VARMIXu - zeleninovou směs zalít mlékem a mixovat na stupeň č. 5 cca 1 minutu,pak rychlost zvýšit na stupeň č. 7 a mixovat ještě 30 sekund.
4 Mouku rozmíchat ve smetaně, přidat do omáčky. Vše dochutit a přidat trochu citronové šťávy. Provařit na 100 stupňů po dobu 2 minut na rychlost 1.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...