Jarná nádivka so žihľavou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 80 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

celozrnné rožky 6 ks
vajcia 6 ks
maslo 1 ks
mlieko 100 ml
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca 1 špetka
nakrájaná žihľava 1 hrst
maslo 3 plátek
Jarná nádivka so žihľavou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 80 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Rožky nakrájame na malé kostky a prelejeme ich mliekom. Pomocou planetária si vyšľaháme sneh zo 6 bielkov. Potom vymiešame v planetáriu maslo so žltkami.
2 Nakrájané rožky zmiešame s rozmiešaným maslom a žltkami, pridáme nakrájanú žihľavu, koreniny, postupne zľahka vmiešame sneh z bielok. Prípadne dochutíme soľou.
3 Zmes vložíme do vymastenej a vysypanej formy, na vrch uložíme zopár plátkov masla a pečieme na 190 °C asi hodinku. Po vychladnutí vyklopíme, podávame ako prílohu k údenému alebo pečenému mäsu.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...