Hodolanská

(0 hodnocení)
čas přípravy: 14 min
počet porcí: 4
kuchař: Matiáš Jiří
Jazyk receptu:

Ingredience

Kabanos šunkový 0,4 kg
Brambory (var.typ B) 0,4 kg
Pepř celý 5 ks
Nové koření 5 ks
Bobkový list 3 ks
Smetana na vaření 12% 0,5 l
Sůl 1 špetka
Bujón hovězí 1 kostka
Hladká mouka 2 lžíce
Voda 0,5 l
Uvařená vejce 4 ks
Hodolanská
(0 hodnocení)
čas přípravy: 14 min
počet porcí: 4
kuchař: Matiáš Jiří
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Kabanos nakrájíme na 0.5cm půlkolečka, Brambory na kostičky (jak na buřtguláš), vložíme do kombíku
2 Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a sůl, zalijeme vodou. Na koření je nejlépe použít sítko.
3 Zapneme program Chef na 4 minuty, Po skončení programu otevřeme (dodržujte bezpečné otevření po tlakovém vaření) a zkontrolujeme zda jsou brambory uvařeny. Vytáhneme koření.
4 Rozdrobíme do vody kostku bujónu a zapneme program Multicook na 105-110 stupňů 10 minut. Zamícháme. V trošce smetany rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky dáme do hrnce, opět zamícháme. Dolijeme zbytek smetany a za občasného promíchání necháme provařit. Dle chuti dosolíme
5 Do hotové hodolanské přidáme nakrájená vejce a podáváme s bílým pečivem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...