Boršč

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 6
kuchař: Franková Mahulena
Jazyk receptu:

Ingredience

kuřecí čtvrtka 2 ks
mrkev 3 ks
petržel 1 ks
celer střední 0,5 ks
větší brambor 4 ks
větší cibule 1 ks
střední červená řepa 1 ks
bílé hlávkové zelí 0,25 ks
bobkový list 3 ks
nové koření 3 ks
černý pepř 4 ks
máslo 1 lžíce
voda 3 l
sůl,cukr,ocet 1 špetka
Boršč
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 6
kuchař: Franková Mahulena
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do Combivaru vložíme 2 kuřecí stehna, bobkový list,kuličky pepře a kuličky nového koření,zalijeme osolenou vodou a vaříme programem ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou 20 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Maso vyndáme,vývar přecedíme.
2 Mezi tím,co se vývar vaří,připravíme si zeleninu - brambory,cibuli,mrkev,petržel,celer, bílé zelí a řepu.Vše,kromě zelí a řepy,nakrájíme na kostičky,zelí na nudličky,řepu nastrouháme na struhadle.
3 V Combivaru na másle smažíme programem FRY 130°C, cca po dobu 8 minut cibuli a kořenovou zeleninu.
4 Přidáme pokrájené bílé zelí a vše zalijeme přecezeným kuřecím vývarem,vaříme programem ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou 2 minuty.
5 Vsypeme brambory a stejný program opět zapneme na 2 minuty.
6 Poté přidáme nastrouhanou červenou řepu.V tomto případě program ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou zapneme jen na 1 minutu,aby řepa delším vařením neztratila barvu.
7 Vložíme obrané kuřecí maso a zamícháme,dochutíme solí,cukrem a octem.Tím je polévka hotová.
8 Polévku nalijeme do talíře a ozdobíme ji 2 lžícemi zakysané smetany či domácího jogurtu z Combivaru
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...