Boršč
Ingredience
kuřecí čtvrtka | 2 ks |
mrkev | 3 ks |
petržel | 1 ks |
celer střední | 0,5 ks |
větší brambor | 4 ks |
větší cibule | 1 ks |
střední červená řepa | 1 ks |
bílé hlávkové zelí | 0,25 ks |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 3 ks |
černý pepř | 4 ks |
máslo | 1 lžíce |
voda | 3 l |
sůl,cukr,ocet | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Do Combivaru vložíme 2 kuřecí stehna, bobkový list,kuličky pepře a kuličky nového koření,zalijeme osolenou vodou a vaříme programem ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou 20 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Maso vyndáme,vývar přecedíme. |
---|---|
2 | Mezi tím,co se vývar vaří,připravíme si zeleninu - brambory,cibuli,mrkev,petržel,celer, bílé zelí a řepu.Vše,kromě zelí a řepy,nakrájíme na kostičky,zelí na nudličky,řepu nastrouháme na struhadle. |
3 | V Combivaru na másle smažíme programem FRY 130°C, cca po dobu 8 minut cibuli a kořenovou zeleninu. |
4 | Přidáme pokrájené bílé zelí a vše zalijeme přecezeným kuřecím vývarem,vaříme programem ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou 2 minuty. |
5 | Vsypeme brambory a stejný program opět zapneme na 2 minuty. |
6 | Poté přidáme nastrouhanou červenou řepu.V tomto případě program ,,SOUP,, s přednastavenou teplotou zapneme jen na 1 minutu,aby řepa delším vařením neztratila barvu. |
7 | Vložíme obrané kuřecí maso a zamícháme,dochutíme solí,cukrem a octem.Tím je polévka hotová. |
8 | Polévku nalijeme do talíře a ozdobíme ji 2 lžícemi zakysané smetany či domácího jogurtu z Combivaru |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.