Fazolová polévka
Ingredience
| Uzený bok nebo koleno | 1 kg |
| Cibule | 2 ks |
| Bílé fazole | 500 g |
| Česnek | 2 stroužek |
| Kořenová zelenina | 300 g |
| Hladká mouka | 2 lžíce |
| Sádlo | 2 lžíce |
| Pepř | 10 ks |
| Nové koření | 3 ks |
| Bobkový list | 1 ks |
| Polévkové koření či bylinky | 1 špetka |
Postup přípravy
| 1 | Fazole namočíme alespoň na 4 hodiny do vody. Omyté maso vložíme do hrnce. Přidáme kořenovou zeleninu, 1 cibuli, 2 litry vody a koření. Zapneme tlakový program Soup-30 minut |
|---|---|
| 2 | Vývar přecedíme, maso nakrájíme na kostičky (kousky), mrkev na kolečka a vše prozatím odložíme stranou. |
| 3 | Zapneme beztlakový program Fry. Česnek a cibuli nakrájíme najemno a spěníme na sádle. Zaprášíme moukou a chvíli restujeme. Vypneme program Fry. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme fazole a vaříme tlakovým programem Soup-20 minut. |
| 4 | Část fazolí vyndáme a zbytek v polévce rozmixujeme aby polévka zhoustla a ochutila se. Do hotové polévky vložíme zpět fazole,maso,mrkev co zbyla z vývaru. Dochutíme solí a polévkovým kořením. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.