NOVÉ ZEMIAKY VARENÉ V MLIEKU A VÍNE
Ingredience
nové zemiaky | 700 g |
sterilizované šampiňóny | 170 g |
mlieko | 3 dl |
biele víno | 0,5 dl |
maslo | 2 lžíce |
cesnaková pasta | 0,25 lžicka |
soľ,farebné korenie | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Zemiaky dôkladne umyte ( nešúpala som ).Nakrájajte na hrubšie plátky. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru dajte maslo.Nastavte program fry / zelenina,2 minúty,140°C.Keď je maslo horúce,pridajte zemiaky.Za občasného miešania popečte. |
3 | Po ukončení času pridajte k zemiakom šampiňóny,mlieko,víno,cesnakovú pastu,osoľte,posypte čerstvo mletým farebným korením.Nastavte program multicook,10 minút,100°C.Nádobu uzatvorte.V polovici času zemiaky skontrolujte,premiešajte,aby mlieko náhodou nevykypelo alebo sa nepripálilo ( varila som na 100°,ani jedno ani druhé sa mi nestalo,kontrolovala som pre " istotu " ). |
4 | Po skončení programu nastavte program cake,2 minúty,140°C.Za častého miešania necháme prebytočnú šťavu odpariť.Miešajte opatrne,aby ste zemiaky " nedolámali ".V prípade potreby ešte dochutíme soľou,korením.Pre podávaním posypte sekanou petržlenovou vňaťou.Dobrú chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.