NOVÉ ZEMIAKY VARENÉ V MLIEKU A VÍNE

(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Ingredience

nové zemiaky 700 g
sterilizované šampiňóny 170 g
mlieko 3 dl
biele víno 0,5 dl
maslo 2 lžíce
cesnaková pasta 0,25 lžicka
soľ,farebné korenie 1 špetka
NOVÉ ZEMIAKY VARENÉ V MLIEKU A VÍNE
(0 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 4
kuchař: Knotková Angelika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Zemiaky dôkladne umyte ( nešúpala som ).Nakrájajte na hrubšie plátky.
2 Do nádoby Combivaru dajte maslo.Nastavte program fry / zelenina,2 minúty,140°C.Keď je maslo horúce,pridajte zemiaky.Za občasného miešania popečte.
3 Po ukončení času pridajte k zemiakom šampiňóny,mlieko,víno,cesnakovú pastu,osoľte,posypte čerstvo mletým farebným korením.Nastavte program multicook,10 minút,100°C.Nádobu uzatvorte.V polovici času zemiaky skontrolujte,premiešajte,aby mlieko náhodou nevykypelo alebo sa nepripálilo ( varila som na 100°,ani jedno ani druhé sa mi nestalo,kontrolovala som pre " istotu " ).
4 Po skončení programu nastavte program cake,2 minúty,140°C.Za častého miešania necháme prebytočnú šťavu odpariť.Miešajte opatrne,aby ste zemiaky " nedolámali ".V prípade potreby ešte dochutíme soľou,korením.Pre podávaním posypte sekanou petržlenovou vňaťou.Dobrú chuť.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...