HALUŠKY SO SYROM
Ingredience
hladká múka | 350 g |
vajce | 2 ks |
cibuľa | 1 ks |
petržlenová vňať | 1 svazek |
strúhaný ementál | 100 g |
olej | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
soľ,čierne korenie | 1 špetka |
voda | 250 ml |
Postup přípravy
1 | Múku,vajcia a vodu vymiešame na hladké haluškové cesto.Podľa chuti osolíme.Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. |
---|---|
2 | Do nádoby Combivaru nalejeme cca 2,5 litra vody,pridáme soľ.Zvolíme program multicook,5 minút,120°C.Combivar uzavrieme.Keď voda začne vrieť,vrch otvoríme a začneme pretláčať cez sitko na halušky masu do vriacej vody.Ak by nám voda veľmi vrela,znížime teplotu na 105°C a halušky premiešame.Hotové halušky precedíme,opláchneme studenou vodou,preložíme do misy,pridáme olivový olej aby sa nám halušky nezlepili. |
3 | Do nádoby Combivaru dáme lyžicu oleja.Nastavíme program fry / zelenina,5 minút,130°C.Do horúceho oleja dáme cibuľu a opečieme do sklovita.Potom pridáme petržlenovú vňať a chvíľu pečieme spolu.Nakoniec pridáme halušky a premiešame.Podľa chuti osolíme,okoreníme. |
4 | Ak by nám ešte ostal čas,Combivar vypneme.Horúce halušky posypeme strúhaným syrom a dôkladne premiešame.Možeme podávať ako prílohu alebo ako samostatné jedlo napr. so šalátom,čerstvou zeleninou.Dobrú chuť. |
5 | ...na záver : Robila som polovičnú dávku halušiek,uvedený recept je na 4 porcie. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.