Rebarborový koláč s posýpkou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

biely jogurt 2 ks
polohrubá múka 2 kelímek
hnedý cukor 2 kelímek
vajce 1 ks
prášok do pečiva 1 ks
očistená rebarbora 500 g
hrubá múka 3 lžíce
maslo 3 lžíce
mletý hnedý rukor 3 lžíce
Rebarborový koláč s posýpkou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z múky, cukru, jogurtu, vajíčka a prášku do pečiva s pomocou Planetária pripravíme vláčne cesto. (na odmerku múky a cukru použijeme kelímok od jogurtu)
2 Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto poukladáme nakrájanú rebarboru.
3 Z 3 lyžíc hrubej múky, masla a rozmixovaného hnedého cukru si pripravíme posýpku, ktorou rovnomerne posypeme vrch koláča.
4 Pečieme pri teplote 180 °C asi 30-40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Ovocie je možné použiť rôzne - v závislosti od sezóny, čo zrovna máme v záhrade.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...