Rebarborový koláč s posýpkou
Ingredience
biely jogurt | 2 ks |
polohrubá múka | 2 kelímek |
hnedý cukor | 2 kelímek |
vajce | 1 ks |
prášok do pečiva | 1 ks |
očistená rebarbora | 500 g |
hrubá múka | 3 lžíce |
maslo | 3 lžíce |
mletý hnedý rukor | 3 lžíce |
Postup přípravy
1 | Z múky, cukru, jogurtu, vajíčka a prášku do pečiva s pomocou Planetária pripravíme vláčne cesto. (na odmerku múky a cukru použijeme kelímok od jogurtu) |
---|---|
2 | Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto poukladáme nakrájanú rebarboru. |
3 | Z 3 lyžíc hrubej múky, masla a rozmixovaného hnedého cukru si pripravíme posýpku, ktorou rovnomerne posypeme vrch koláča. |
4 | Pečieme pri teplote 180 °C asi 30-40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Ovocie je možné použiť rôzne - v závislosti od sezóny, čo zrovna máme v záhrade. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.