Zelerovo-zemiakové tyčinky
Ingredience
hrubá múka | 300 g |
uvarené zemiaky | 225 g |
surový zeler | 120 g |
maslo | 185 g |
strúhaný tvrdý syr | 150 g |
vajcia | 2 ks |
mletá červená paprika | 1 lžicka |
soľ | 1 špetka |
žĺtok na potretie | 2 ks |
smotana na potretie | 1 lžíce |
sezamové semiaka, mak, rasca na posypanie pred pečením | 1 hrst |
Postup přípravy
1 | Uvarené zemiaky a očistený zeler najemno postrúhame, pridáme múku, zmäknuté maslo, postrúhaný syr, vajcia, mletú červenú papriku, soľ. Cesto vymiesime hákom rýchlosťou 2 - 3 asi 10 minút. |
---|---|
2 | Po vypracovaní cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na tyčinky asi 1,5 cm široké. |
3 | Tyčinky ukladáme na papierom (podložku) vyložený plech, potrieme žĺtkom vymiešaným so smotanou, posypeme sezamom (makom, rascou, ľanovými semienkami) a pečieme do ružova asi 12-15 minút pri teplote 190 °C. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.