Zelerovo-zemiakové tyčinky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

hrubá múka 300 g
uvarené zemiaky 225 g
surový zeler 120 g
maslo 185 g
strúhaný tvrdý syr 150 g
vajcia 2 ks
mletá červená paprika 1 lžicka
soľ 1 špetka
žĺtok na potretie 2 ks
smotana na potretie 1 lžíce
sezamové semiaka, mak, rasca na posypanie pred pečením 1 hrst
Zelerovo-zemiakové tyčinky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 8
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Uvarené zemiaky a očistený zeler najemno postrúhame, pridáme múku, zmäknuté maslo, postrúhaný syr, vajcia, mletú červenú papriku, soľ. Cesto vymiesime hákom rýchlosťou 2 - 3 asi 10 minút.
2 Po vypracovaní cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na tyčinky asi 1,5 cm široké.
3 Tyčinky ukladáme na papierom (podložku) vyložený plech, potrieme žĺtkom vymiešaným so smotanou, posypeme sezamom (makom, rascou, ľanovými semienkami) a pečieme do ružova asi 12-15 minút pri teplote 190 °C.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...