Orechovo-škvarkové pagáčiky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 0 min
počet porcí: 9
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

polohrubá múka 500 g
droždie 1 kostka
mlieko 75 ml
uvarené zemiaky v šupke 2 ks
kyslá smotana 225 ml
soľ 1 lžíce
maslo 125 g
pomleté orechy 100 g
pomleté oškvarky 175 g
vajce 1 ks
sezamové, ľanové semienka na posypanie 1 špetka
vajce na potretie 1 ks
Orechovo-škvarkové pagáčiky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 0 min
počet porcí: 9
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z vlažného mlieka, zo štipky soli z cukru a droždia si pripravíme kvások. Zmäknuté maslo rozdrobíme v miske s múkou, pridáme nastrúhané zemiaky, smotanu, kvások, vajce a soľ a vymiesime pomocou planetária cesto.
2 Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme pomletými oškvarkami a posypeme pomletými orechami. Plát cesta potom zložíme ako obálku, prikryjeme a necháme odležať aspoň 20 minút.
3 Cesto rozvaľkáme a znovu zložíme - postup opakujeme 3 x vždy po 20 minútach odležania cesta. Nakoniec cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech pokrytý fóliou, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou alebo sezamovými semiačkami. Na plechu necháme odstáť 40 minút. Pečieme pri teplote 200 °C.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...