Orechovo-škvarkové pagáčiky
Ingredience
polohrubá múka | 500 g |
droždie | 1 kostka |
mlieko | 75 ml |
uvarené zemiaky v šupke | 2 ks |
kyslá smotana | 225 ml |
soľ | 1 lžíce |
maslo | 125 g |
pomleté orechy | 100 g |
pomleté oškvarky | 175 g |
vajce | 1 ks |
sezamové, ľanové semienka na posypanie | 1 špetka |
vajce na potretie | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Z vlažného mlieka, zo štipky soli z cukru a droždia si pripravíme kvások. Zmäknuté maslo rozdrobíme v miske s múkou, pridáme nastrúhané zemiaky, smotanu, kvások, vajce a soľ a vymiesime pomocou planetária cesto. |
---|---|
2 | Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme pomletými oškvarkami a posypeme pomletými orechami. Plát cesta potom zložíme ako obálku, prikryjeme a necháme odležať aspoň 20 minút. |
3 | Cesto rozvaľkáme a znovu zložíme - postup opakujeme 3 x vždy po 20 minútach odležania cesta. Nakoniec cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech pokrytý fóliou, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou alebo sezamovými semiačkami. Na plechu necháme odstáť 40 minút. Pečieme pri teplote 200 °C. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.