Zemiakovo-ryžová baba
Ingredience
cibuľa | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
očistené nastrúhané zemiaky | 700 g |
uvarená ryža | 200 g |
cesnak | 4 stroužek |
vajcia | 2 ks |
soľ, majorán, mleté čierne korenie, mletá rasca | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Nakrájanú cibuľu podusíme do sklovita program FRY 110 °C asi 5 minút. Zmiešame ju s nastrúhanými zemiakmi, uvarenou ryžou, vajcami, prelisovaným cesnakom. Ochutíme soľou, koreninami. |
---|---|
2 | Zmes dobre premiešame a pečieme v Combivar nádobe program Cake 30 minút teplota 150 °C. (alebo dáme na vymastený, strúhankou vysypaný plech a pečieme v rúre). |
3 | Babu podávame studenú alebo teplú, výborne chutí aj ku kyslej polievke. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.