Rizoto z hovězím masem
Ingredience
| hovězího zadního | 2 plátek |
| větší cibule | 1 ks |
| česneku | 2 stroužek |
| masox | 1 ks |
| mrkev | 2 ks |
| hrášek | 1 plechovka |
| vody | 2 šálek |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| rýže | 2 šálek |
| mletá paprika | 2 lžicka |
| petrželky | 1 lžicka |
| strouhaný sýr Gouda | 250 g |
Postup přípravy
| 1 | Cibulku osmahneme na programu FRY na 20 min a 170 st. Mezi tím si nakrájíme plátky masa na malinké kostičky a když je cibulka dozlatova,přidáme k ní maso a orestujem ho ze všech stran .Malinko osolíme a opepříme, vmáčkneme část česneku. ( se solí opatrně,máme tam i masox!) |
|---|---|
| 2 | Když je maso zatažené,vypnem program FRY .( jestli ještě neuběhl nastavený čas.) |
| 3 | Maso podlijeme,přidáme masox,česnek, a hrnec tlakově uzavřeme. Nastavíme program CHEF na 25 min.Mezi tím si nakrájíme mrkev na maličké kostičky a připravíme malou konzervu hrášku.Po zaznění signálu o ukončení programu opatrně vypustíme páru,a otevřeme hrnec. K masu přidáme nakrájenou mrkev,mletou papriku,případně ještě dochutíme a hrnec opět tlakově uzavřeme .Nastavíme čas na 5 minut.Po zaznění signálu opět vypustíme páru a hrnec opatrně otevřeme. V hrnci by měla být hustější štáva. Pokud máme ještě štávu řídkou,tak ji můžeme ještě chvilku provařit programem MULTICOOK do požadované konzistence. |
| 4 | Uvaříme si rýži. Bud v druhé nádobě Combivaru program RICE na 7 min,( podle druhu rýže) ,nebo na sporáku v hrnci.Hotovou rýži přimícháme do připravené štávy a přidáme hrášek.Vše důkladně promícháme v hustou směs. Můžeme přidat i nasekanou petrželku . |
| 5 | Na talíři zdobíme strouhaným sýrem Gouda Dobrou chut |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.