Ryžovo - tuniakový šalát
Ingredience
ryža | 2 hrnek |
olivový olej | 2 lžíce |
menší pórek | 1 ks |
menšia šalátová uhorka | 1 ks |
červená paprika | 1 ks |
zelená paprika | 1 ks |
paradajka | 3 ks |
tvrdší syr | 150 g |
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca | 1 špetka |
čerstvý bazalka, oregano, tymián | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | V Combivare uvaríme umytú ryžu, do nádoby dáme 2 hrnky ryže, zalejeme 3 hrnkami vody, nastavíme varenie pod tlakom, program Rice na 10 minút. Po uvarení ryžu necháme vychladnúť. |
---|---|
2 | Do misky dáme olivový olej, pridáme nasekané bylinky, najemno nakrájaný pór, očistené a nakrájané paradajky, papriky, uhorku, na kocky nakrájaný syr. |
3 | Tuniaka zlejeme, jemne vidličku rozmrvíme a pridáme k zelenine. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, premiešame, dochutíme soľou a koreninami. Podávame za studena samostatne alebo ako prílohu k pečenému mäsu. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.