Mini langoše
Ingredience
polohrubá múka + na posypanie | 500 g |
droždie | 1 kostka |
cukor | 1 špetka |
soľ | 1,5 lžicka |
olej | 4 lžíce |
vlažná voda | 300 ml |
vajce | 1 ks |
olej na vysmážanie | 0,5 l |
prelisovaný cesnak | 6 stroužek |
olivový olej | 3 lžíce |
soľ | 1 špetka |
nastrúhaný tvrdý syr | 150 g |
Postup přípravy
1 | Z vlažnej vody, trochu múky, kvasníc, cukru a trošky soli si pripravíme kvások, ktorý po jemnom podkysnutí primiešame do zvyšku múky a oleja. Vymiesime cesto pomocou planetária asi 8 minút, miesenie rýchlosť 3. Cesto necháme podkysnúť asi 40 minút. |
---|---|
2 | Na pomúčenej doske cesto rozťahujeme rukami, v prípade potreby jemne rozvaľkáme asi na 2 - 3 cm hrúbku. Pohárom vykrajujeme menšie kolieska, ktoré necháme ešte pár minút podkysnúť. |
3 | MIni langoše vyprážame v Combivare, program FRY 160 °C asi 2-3 minúty z každej strany (záleží kto má ako rád vysmažené) do zlatej farby. |
4 | Po vysmažení každý langoš natrieme cesnakovou pastou (prelisovaný cesnak zmiešaný s trochou soli a olivovým olejom). Z uvedeného množstva je asi 24 ks. mini langošov. |
5 | Podávame teplé langoše potreté kečupom, pikantnou nátierkou alebo kyslou smotanou a posypané postrúhaným syrom. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.