Mini langoše

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

polohrubá múka + na posypanie 500 g
droždie 1 kostka
cukor 1 špetka
soľ 1,5 lžicka
olej 4 lžíce
vlažná voda 300 ml
vajce 1 ks
olej na vysmážanie 0,5 l
prelisovaný cesnak 6 stroužek
olivový olej 3 lžíce
soľ 1 špetka
nastrúhaný tvrdý syr 150 g
Mini langoše
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z vlažnej vody, trochu múky, kvasníc, cukru a trošky soli si pripravíme kvások, ktorý po jemnom podkysnutí primiešame do zvyšku múky a oleja. Vymiesime cesto pomocou planetária asi 8 minút, miesenie rýchlosť 3. Cesto necháme podkysnúť asi 40 minút.
2 Na pomúčenej doske cesto rozťahujeme rukami, v prípade potreby jemne rozvaľkáme asi na 2 - 3 cm hrúbku. Pohárom vykrajujeme menšie kolieska, ktoré necháme ešte pár minút podkysnúť.
3 MIni langoše vyprážame v Combivare, program FRY 160 °C asi 2-3 minúty z každej strany (záleží kto má ako rád vysmažené) do zlatej farby.
4 Po vysmažení každý langoš natrieme cesnakovou pastou (prelisovaný cesnak zmiešaný s trochou soli a olivovým olejom). Z uvedeného množstva je asi 24 ks. mini langošov.
5 Podávame teplé langoše potreté kečupom, pikantnou nátierkou alebo kyslou smotanou a posypané postrúhaným syrom.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...