Baloňské špagety

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

špagety 1 balícek
mletého hovězího masa 1 kg
cibule 2 ks
mrkve 2 ks
rajčata 4 ks
oleje 1 lžíce
žampiony 4 ks
eidam 100 g
sůl 1 špetka
bílý pepř 1 lžicka
voda 1 l
smetany na vaření 1 dl
Baloňské špagety
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Nastavíme si program MULTICOOK 15 minut 120stupňů a rozpálíme v něm lžíci oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2 Připravíme si 2 mísy na vodu. Do jedné mísy nalejeme horkou vodu, a do druhé studenou a klidně přidejte pár kostek ledu. Rajčata nařízneme do kříže na spodní straně a postupně pomocí lžíce dáváme do horké vody na 10 sekund a ihned po vytažení je vložte do studené vody. Díky tomuto postupu, vám půjdou rajčata hezky oloupat. Oloupaná rajčata pokrájejte na kostky. Tím jsou připravená na další krok.
3 K cibuli přidejte maso a opečte, často ho míchejte aby se nezačalo dusit.
4 Mrkev i žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je k maso a krátce restujte. Po cca 3 minutách přidejte nakrájená a oloupaná rajčata, podlejte vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a zavřete combivar, včetně ventilu pro tlakové vaření. Nastavte program STEW 15 minut a nechte vařit.
5 Než se uvaří omáčka můžete si v hrnci připravit špagety. Špagety vaříme v osolené vodě s kapkou oleje.
6 Po skončení programu STEW otočte tlakový ventil pro odpouštění páry, omáčku promíchejte, zjemněte smetanou a přípaně dosolte či dopepřete.
7 Špagety nandejte do hlubokého talíře do "ptačího hnízda" a na střed dejte omáčku, případně dle chuti posypte strouhaným eidamem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...