Zelňačka
Ingredience
| cibule | 1 ks |
| sádla | 2 lžíce |
| červené sladké papriky | 1 lžicka |
| kysaného zelí | 400 g |
| česneku | 1 stroužek |
| vody + voda podle potřeby | 200 ml |
| uzeného masa nebo klobásy nebo obojího | 250 g |
| smetany | 100 g |
| hladké mouky | 1 lžíce |
| cukr (podle chuti) | 1 lžicka |
| sůl (podle chuti) | 1 špetka |
| pepř (podle chuti) | 1 špetka |
Postup přípravy
| 1 | Rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, ke konci přidáme lžičku červené sladké papriky a krátce zamícháme - program Fry 120 stupňů, 10 minut |
|---|---|
| 2 | Nasypeme zelí, které můžeme ještě pokrájet. Přilijeme asi tak 200 ml vodu, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso (klobásu), trochu pepře, cukru, soli. Vše vaříme tlakově programem STEW 10 minut. |
| 3 | Po vypuštění páry a otevření hrnce nastavíme program Multicook s časem 10 minut a teplotou 110 stupňů. Přilejeme vodu podle toho kolik chceme polévky, smetanu a zahustíme hladkou moukou, chvilku povaříme, případně ještě dochutíme. |
| 4 | Kdo má rád v zelňačce brambory, může přidat do polévky ještě i uvařené brambory. Já jí dělám bez brambor. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.