Mrkvovo kalerábová polievka
Ingredience
očistenej a na hrubo nastrúhanej mrkvy | 150 g |
očisteného a na hrubo nastrúhaného kalerábu | 150 g |
cibuľa | 1 ks |
olivový olej | 3 lžíce |
zeleninový bujón | 1 ks |
smotana na varenie | 250 ml |
žĺtok | 1 ks |
soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, muškátový orech | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Cibuľu očistíme, nakrájame a v Combivare speníme programom Multicook asi 3 minúty na teplote 110 °C, pridáme nastrúhaný kaleráb a mrkvu, podusíme na rovnakom programe 4 minút. |
---|---|
2 | Zeleninu zalejeme vodou, pridáme bujón, koreniny, tlakovo uzatvoríme Combivar a varíme programom SOUP 10 minút. |
3 | Do uvarenej zeleniny pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok, prevaríme programom Multicook na 115 °C aspoň 3 minúty v prípade potreby ešte dochutíme. |
4 | Servírujeme posypané petržlenovou vňaťkou. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.