POHÁR S PUDINGOVÝM KRÉMOM
Ingredience
čerstvé mango | 220 g |
prášková želatina červená | 2 balícek |
krémový prášok Zlatý klas | 3 ks |
šľahačka | 1 ks |
vanilkový cukor | 1 ks |
mlieko | 1 l |
žĺtky z vajec | 4 ks |
práškový cukor | 5 lžíce |
Postup přípravy
1 | Do nádoby nalejeme 0,5 litra vody,pridáme 2 balíky práškovej želatíny a lyžicu práškového cukru.Program multicook,3 minúty,110°C.Po skončení programu hrniec otvoríme,opäť program multicook,110°C a cca 2 minúty želatínu miešame.Potom nádobu z hrnca vyberieme,za občasného miešania 8-10 minút necháme vychladnúť. |
---|---|
2 | 4 poháre alebo misky vypláchneme studenou vodou,na dno každého pohára vložíme mango,zalejeme želatínou a necháme stuhnúť. |
3 | Do nádoby vlejeme cca 800 ml mlieka,program multicook,3 minúty,110°C.Vrchnák necháme otvorený,mlieko občas premiešame aby sa nepripálilo.Medzitým v 200ml mlieku rozmiešame 3 krémové prášky a 4 lyžice práškového cukru.Vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.Program multicook,110°C,cca 4 minúty,kým nám krém nezhustne.Hneď po dovarení vmiešame do krému 4 žĺtky z vajec. |
4 | Uvarený hustý krém necháme vychladnúť.Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme a vmiešame do vychladnutého krému.Zdobiace vrecko naplníme krémom a plníme poháre. |
5 | Ozdobíme podľa fantázie.Môžeme použiť akékoľvek ovocie,kto nemá v obľube veľmi sladké môže kombinovať s kyslejším ovocím. Z uvedeného množstva krému mi ešte ostala asi štvrtina,môžete dať do väčších pohárov či misiek alebo využiť k inej sladkosti. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.