POHÁR S PUDINGOVÝM KRÉMOM

(0 hodnocení)
čas přípravy: 12 min
počet porcí: 4
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Ingredience

čerstvé mango 220 g
prášková želatina červená 2 balícek
krémový prášok Zlatý klas 3 ks
šľahačka 1 ks
vanilkový cukor 1 ks
mlieko 1 l
žĺtky z vajec 4 ks
práškový cukor 5 lžíce
POHÁR S PUDINGOVÝM KRÉMOM
(0 hodnocení)
čas přípravy: 12 min
počet porcí: 4
kuchař: Szép Ladislav
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby nalejeme 0,5 litra vody,pridáme 2 balíky práškovej želatíny a lyžicu práškového cukru.Program multicook,3 minúty,110°C.Po skončení programu hrniec otvoríme,opäť program multicook,110°C a cca 2 minúty želatínu miešame.Potom nádobu z hrnca vyberieme,za občasného miešania 8-10 minút necháme vychladnúť.
2 4 poháre alebo misky vypláchneme studenou vodou,na dno každého pohára vložíme mango,zalejeme želatínou a necháme stuhnúť.
3 Do nádoby vlejeme cca 800 ml mlieka,program multicook,3 minúty,110°C.Vrchnák necháme otvorený,mlieko občas premiešame aby sa nepripálilo.Medzitým v 200ml mlieku rozmiešame 3 krémové prášky a 4 lyžice práškového cukru.Vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.Program multicook,110°C,cca 4 minúty,kým nám krém nezhustne.Hneď po dovarení vmiešame do krému 4 žĺtky z vajec.
4 Uvarený hustý krém necháme vychladnúť.Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme a vmiešame do vychladnutého krému.Zdobiace vrecko naplníme krémom a plníme poháre.
5 Ozdobíme podľa fantázie.Môžeme použiť akékoľvek ovocie,kto nemá v obľube veľmi sladké môže kombinovať s kyslejším ovocím. Z uvedeného množstva krému mi ešte ostala asi štvrtina,môžete dať do väčších pohárov či misiek alebo využiť k inej sladkosti.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...