Vepřová plec na slanině
Ingredience
| Vepřová plec | 1 kg |
| Slanina | 300 g |
| Cibule | 2 ks |
| Hořčice | 1 lžíce |
| Hladká mouka | 1 lžíce |
| Voda | 700 ml |
| Sůl | 1 špetka |
| Olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Combivar nastavíme na program FRY, teplotu ponecháme, čas 10 min. Do nádoby nalejeme olej. Maso omyjeme, očistíme, osolíme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme maso z nádoby. |
|---|---|
| 2 | Do výpeku přidáme slaninu, vysmažíme a přidáme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do hněda. |
| 3 | Vrátíme zpátky maso, zalijeme vodou, nastavíme program SLOW STEW na 180 minut a 95°C. Zkontrolujeme ventil, zda je otočený na vaření bez tlaku. |
| 4 | Po skončení programu maso vytáhneme, naporcujeme. Štávu rozmixujeme, zahustíme, popřípadě dochutíme. |
| 5 | Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, bramborem... |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.