Kuřecí prsa s dušenou mrkví

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 3
kuchař: Birkasova Zuzana
Jazyk receptu:

Ingredience

Kuřecí prsa 2 ks
Mrkev 800 g
Brambory 600 g
Sůl 1 špetka
Kmín 1 špetka
Hladká mouka 1 lžíce
Smetana na vaření 50 ml
Máslo 50 g
Voda 300 ml
Citron 1 ks
Kuřecí prsa s dušenou mrkví
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 3
kuchař: Birkasova Zuzana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Omyjeme kuřecí prsa. Očistíme mrkev a nastrouháme. Zapneme na 5 min. program FRY na 150°C a mrkev krátce osmahneme.
2 Zapneme program STEW, tlačítkem PRODUCT SELECTION zvolíme drůbež, na mrkev položíme kuřecí prsa a zalijeme vodou, osolíme, zkrontrolujeme ventil zda je dobře otočený a zavřeme. Ponecháme čas 10min.
3 Po skončení programu otočíme ventil a upustíme přebytečnou páru. Otevřeme combivar a vyjmeme měkké maso. Zapneme program MULTICOOK na 90°C a 15min. Moukou zahustíme mrkev, provaříme, dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
4 Očistíme a opláchneme brambory. Nakrájené brambory vaříme se solí a kmínem tlakovým programem STEW na 5min (teplota změnit nelze). Zkontrolujeme zda máme správně otočený ventil. Pro lepší zcezení vařím v košíku.
5 Po skončení programu otočíme ventil a upustíme přebytečnou páru, poté bezpečně otevřeme a zcedíme.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...