Domácí salko
Ingredience
| Čerstvého mléka (min. 3,5% tuku) | 300 ml | 
| Cukru | 100 g | 
| Másla | 20 g | 
Postup přípravy
| 1 | Zapneme program MULTICOOK na 100°C a 60minut. Mléko nalejeme do nádoby, přidáme cukr a máslo. Ztlumíme na 60°C, čas ponecháme běžet. | 
|---|---|
| 2 | Za občasného míchání se mléko pomalu vypařuje. Hustotu hlídáme sami, po schladnutí ještě 1x tolik zhoustne. | 
| 3 | Z téhle dávky uvaříme cca 150g salka. Lze vařit i dvojitou dávku... | 
| 4 | TIP!!! Přidáme-li místo cukru karamelky, máme karamelové salko. Přidáme-li čokoládu na vaření, máme pikao. | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.