Džambalája
Ingredience
| kuřecí maso (nejlépe stehna) | 0,5 kg |
| cibule (pórek) | 1 ks |
| česnek | 3 stroužek |
| červená paprika, zelená paprika, žlutá paprika | 0,5 ks |
| pikantní klobása | 1 ks |
| rýže | 1 hrnek |
| horká voda (vývar, masox - dle chuti) | 1,5 hrnek |
| menší cuketa | 1 ks |
| olej | 3 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Zeleninu pečlivě omyjeme a nakrájíme na kostičky. Totéž maso. Česnek pokrájíme na drobno. |
|---|---|
| 2 | Cuketu oloupeme, popř.vydlabeme jádra, nastrouháme na hrubém struhadle, lehce prosolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, přecedíme. |
| 3 | Nastavíme program Multicook na 180 st./10 minut. Do rozpáleného oleje vložíme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme 5 minut. |
| 4 | Maso vyjmeme, program necháme běžet a ve výpeku orestujeme zeleninu s klobásou. Já jsem klobásu nepoužila z důvodu nejen dospělých strávníků :-) |
| 5 | Po dokončení programu vložíme zpět maso, vsypeme hrnek rýže, přilijeme vodu (nebo vývar) - pozor - do rozpálené nádoby pouze horké tekutiny!!! |
| 6 | Hrnec tlakově uzavřeme a spustíme program Rice na 7 minut. Teplotu u tlakového vaření nenastavujeme. Po dokončení programu pomalu upouštíme páru a servírujeme :-) |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.